معرفی انواع سیستمهای خورشیدی
سیستمهای مستقل از شبکه
یکی از روشهای مختلف برای تامین برق در نقاط دور از دسترس برق شهری (فاقد شبکه ی برق)، سیستم برق خورشیدی مستقل از شبکه است که با استفاده از پنلهای خورشیدی و سایر تجهیزات، برق مورد نیاز این مناطق نیز تامین میشود و نسبت به سایر روشها دارای هزینه تعمیر و نگهداری کمتری میباشد.
در سیستمهای منفصل از شبکه (آفگرید)، پنلهای فتتولتائیک در طول روز انرژی تولید شده خود را توسط کنترل کننده شارژ در باتری ذخیره و مصرف کننده با توجه به نیاز خود و بار مصرفی از این انرژی بصورت ولتاژ مستقیم و یا ولتاژ متناوب (AC) استفاده میکند. امروژه ویلاها، خانه باغها، پمپهای آب و… از جمله پرکاربرد ترین موارد استفاده از این نوع سیستمها هستند.
سیستمهای متصل به شبکه خانگی
در این نوع سیستمها مشترکین خانگی میتوانند با تخصیص بخشی از پشت بام یا نمای خود به تولید برق و تزریق به شبکه اقدام نمایند. مهمترین مزیت سیستم متصل به شبکه نسبت به نیروگاه خورشیدی مستقل از شبکه، فروش و درآمد نیروگاه خورشیدی خانگی میباشد. فروش برق به شبکه سراسری و امکان افزایش تولید برق بدون محدودیت در آینده از دیگر مزیتهای سیستم نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه میباشد.
شایعترین دلیل نصب نیروگاه خورشیدی خانگی متصل به شبکه، بازپرداخت زود هنگام سرمایه اولیه و فروش برق میباشد. هنگامی که سیستم نیروگاه خورشیدی خانگی کار میکند، بعد از گذشت زمان بازپرداخت انرژی برق تولیدی به صورت رایگان است و هزینههای جاری تعمیر و نگهداری نیز در حد صفر میباشد.
استفاده از پنلهای خورشیدی خانگی بر روی پشت بامهای ساختمانها و آپارتمانها، باعث افزایش ارزش ساختمان و خانه میشود. بنابراین هنگام فروش خانه در بازار املاک و مستغلات، سیستم تولید برق خورشیدی خانگی باعث افزایش قیمت و ارزش ملک میشود.
یکی از انگیزههای بزرگ برای نصب سیستم خورشیدی خانگی، سیاست و برنامههای دولت به همراه مشوقهای وزارت نیرو برای سرمایه گذاران در این بخش میباشد. این تعرفهها و برنامهها عبارتند از :
⦁ تخفیف مالیاتی به مدت چند سال
⦁ اعطای امتیاز و دیماند برق رایگان
⦁ وام برای احداث نیروگاه خورشیدی خانگی
⦁ خرید تضمینی برق تولیدی مازاد
⦁ مجوز احداث نیروگاه خورشیدی خانگی